Jakt, trofé & kött

Skinnberedning

Priser för skinnberedning 2023.
OBS!!!
Var noga följ instruktioner för hur skinn måste tas tillvara korrekt för att få ett bra slutresultat.
Bäver
Dovhjort, vuxen
Dovhjort, kalv
Vildsvin, vuxen (svartgris)
Vildsvin, upp till 50kg (årsgris)
Mufflon
Rådjur
Räv
Älg, vuxen
Älg, kalv
Kronhjort, vuxen
Kronhjort, kalv


*Samtliga priser är exklusive eventuell frakt.
Föertag tillkommer moms, 25%

1200 kr
1600 kr
1400 kr
1900 kr
1250 kr
1250:-
1200 kr
800 kr
3500 kr
2800 kr
2800 kr
2300 kr


Förbered ditt skinn direkt

För ett bra resultat måste skinnet tas tillvara på rätt innan det skickas för beredning, följ dessa råd så blir resultatet bra.
  • Undvik släpskador och hundar som sliter och drar i bytet.

  • Flå djuret medans det är varmt, undvik skärskador och avlägsna så mkt kött och fett som möjligt (detta så salt når ner ordentligt för att undvika surskador)

  • Lägg skinnet plant med köttsidan uppåt och låt svalna (20-30min)

  • Salta köttsidan med grovsalt (såsom stensalt), snåla inte och var noga allt täcks.

  • Vik skinnet, köttsida mot köttsida. 

  • Om skinnet inte skickas direkt, salta om skinnet efter en vecka.

  • Rulla /vik ihop skinnet, packa i täta påsar, gärna tidningspapper runt om (undvika läckage vid ev. postfrakt).

Information
. Fryst, om du väljer frysa in skinnet är saltning inte nödvändigt. Men kräver infrysning efter flånin.